Uppgårdskolan
Vecka 17
VECKANS HUSMAN
Ugnsgratinerad falukorv, ( Keso, senapsrelish, riven ost) serveras med potatismos
Kikärtsbiff, serveras med kall paprikasås och potatismos
Varje dag serveras salladsbuffé
Fiskgryta på lax, sej och torsk, serveras med kokt potatis och saffransaioli
Blomkålsgratäng med gröna linser serveras med kokt potatis
Varje dag serveras salladsbuffé
Spagetti serveras med köttfärssås
Spagetti Alfredo ( färska champinjoner, lök, grädde samt parmesanost)
Varje dag serveras salladsbuffé
Vegetarisk buffé
Varje dag serveras salladsbuffé
Potatisgratäng med rökt höns
Kökets vegetariska
Varje dag serveras salladsbuffé
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat