Stenhamraskolan
Vecka 17
Korv Stroganoff serveras med ris
Vegetarisk korv Stroganoff serveras med ris
Gröna bordet
En matresa i världens smaker
Kabsa med kycklinglårfilé (kryddigt basmatiris, kyckling) tillbehör, yoghurt
Italiensk risotto med svamp, grön sparris och parmesan
Gröna bordet
Lättrimmad färsk koljafilé serveras med vitvinsås och pommes du chesse
Gratäng på blomkål, broccoli och ost
Gröna bordet
Tomatsoppa serveras med foccacia och vitlöksfärskost
Pastasallad med fetaost, tomat och oliver, olivolja
Gröna bordet
Långstekt fläskkarré serveras med bearnaisesås och rostad potatis
Broccolibiffar serveras med bearnaisesås och rostad potatis
Gröna bordet
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat