Solrosens förskola
Vecka 48
Stekt falukorv (kyckling), kokt potatis & stuvade grönsaker
Teriyakifisk med ris, asiatisk soyasås & wokade grönsaker
Kålpudding på höna med kokt potatis, brunsås, lingon & morötter
Pasta med curry/mango (veg) & vitkålssallad
Sparrissoppa & nybakat lantbröd från Toscana
Vi i köket på Solrosens förskola följer stadens mål, att använda livsmedel som är ekologiska i hög utsträckning samt ta hänsyn till Co2-värde. Så långt vi kan handlar vi ekologiska varor, allt från frukt och grönt till mejeri och en hel del annat. Frekvensen på att servera kött har minskat som ni säkert har märkt. Detta är för att minska klimatpåverkan och säkra våra barns framtid. Har ni några funderingar eller frågor så hör mer än gärna av er till oss i köket på Solrosens förskola. 042-106455 anna.markholm@helsingborg.se