Gräsåkers förskola
Vecka 17
Pasta med krämig tomatsås & parmesan
Mellis: Mjölk, smörgås, pålägg och grönsak
Grekisk fiskgratäng & bulgur
Mellis: Yoghurt och flingor, frukt
Vegobiffar/ schnitzel & potatisgratäng
Mellis: Mjölk, smörgås, pålägg och grönsak
Potatis-och purjolökssoppa med bröd
Mellis: Gröt med sylt och mjölk
Souvlakikyckling i ugn med klyftpotatis & tzatziki
Mellis: Smulpaj med vaniljkvarg
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött som kommer från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat