Frejaskolan F-3, 4-6, 7-9
Vecka 19
Kyckling i currysås med basmatiris
Currysås med vegetariskt protein
Sojawokad äggnudlar med fried egg, vitkål, sojastrimlor och srirachamajo
Rotfruktgratäng med vegofärs
Havets wllenbergare med kokt potatis och dillkräm
Grönsaksbiffar med samma tillbehör
Kristhimmelsfärd
Stängt
Kökets val
Menyn är utarbetad utifrån målen - hållbara och hälsosamma måltider av god kvalitet. Samtliga maträtter är näringsberäknade och täcker näringsbehovet utifrån livsmedelsverkets rekommendationer. Maträtterna är också beräknade utifrån klimatpåverkan. Det strävas efter att ständigt hålla nere utsläppen av koldioxidekvivalenter (co2e), som har en negativ klimatpåverkan. Således är menyerna hållbara för klimatet och för hälsan. Varje vecka beskrivs en rätt som klimatsmart, detta för att förtydliga vad som kan göras för att en maträtt ska bli mer klimatsmart. Till lunchen serveras det ett rikligt salladsbord baserat på säsongens grönsaker. Knäckebröd, smörgåsmargarin, mjölk och vatten finns att tillgå under samtliga serveringar. Följ gärna vårt arbete på instagram: https://www.instagram.com/frejakoket/ Smaklig måltid!