Ekebyhovskolan
Vecka 17
Pasta pesto med solroskärnor, basilika, grana padano samt rapsolja
Caesarsallad med krutonger
Fiskgratäng med räkor, spenat samt kokt potatis
Bulgursallad med fetaost, oliver samt rödlök
Kyckling Teriyaki med syrade grönsaker samt ris
Vegetarisk Teriyaki med ris
Potatisgratäng med tacokryddad sojafärs
Potatisgratäng med purolök
Falukorv med potatismos och ketchup
Sojakorv med potatismos o rostad lök
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat